torsdag 26 november 2009

SSRK södras utbildningsjaktI går hade södra avdelningen anordnat en utbildningsjakt för tolv hundförare,alla medlemmar i SSRK. Utbildningen syftade till att ge dom medlemmar som känner sig lite osäkra på att starta i elitklass på ett officiellt A-prov lite mer kännedom om regler, etik och allt annat som följer kring verklig jakt. Några skytteplatser hade sålts för ett hyfsat pris. Själva jakten som styrdes helt av domarna och jaktledaren, bestod av ett anddrev och trampjakt på fasaner.

Här kunde man i godan ro gå genom de olika apporterna, förarnas agerande osv. Om hunden knallade, pep eller hade dåligt fotgående så kunde du va med igen, men du fick omtalat varför ni egentligen hade fått sluta här eller vilka fel som skett.
Lite svårt för oss domare att ha med sig alla tolv ekipagen hela dagen men det gick det också. Som domare fungerade Anders, Janne. Mirjam o undertecknad.

Jakten avslutades med ett fantastiskt andsträck på kvällen. Vi var några till utöver dagens skyttar som fick uppleva ett sådant "ankesträck" som kan inträffa då och då.

Under en halvmörk halvtimme tror jag att jag såg ett par tusen vilda änder välla in från havet. Det gick fort när de kom, vill jag lova. Här räckte inte normal framförhållning till inte. Men skyttarna och apportörerna var verkligen nöjda vad man fått uppleva. Resultatet blev bra på skyttet.

Tack till viltmästare OJ och jakteleven Max för en bra jakt för våra hundar, förare o skyttar.
Bosse

Inga kommentarer: