torsdag 19 november 2009

Bonnajakt
Foto: A Carlsson(två övre bilderna)
Nu har det varit en hel del jakter. November är kanske den intensivaste månaden med jakt eller hunddömeri nästan varje dag.
I lördags var det "bonnajakt i Edenryd. Bönderna o deras jaktarrendatorer jagar gemensamt över större områden. Bra initiativ som gagnar alla. Flera harar o rå på benen, men ingen räv denna gången. Korven med nymjölkad kall fet mjölk smakade bra hemma hos Jens-Ola.
På söndagen var det fasanklapp o andjakt hela dagen. Passade på att döma en praktisk hund för dennes championat. Dom får försöka en gång till.
I tisdags var det fasanjakt på det närmsta godset. Mirjam ringde på morgonen och behövde hjälp. Bra med fågel för Jambo att apportera och bra stadgeträning. Han tar sig den ynglingen, artar sig bra. Greppen blir bättre o bättre.
Brigs var med o han skötte sig inte i stadgan. Så det blev koppel på för resten av dagen.
I går var det dags för en ny praktisk hund på ett annat gods och det gick bättre för det ekipaget. Frenne hade plats och utrymme för ett sånt prov. I kväll bär det av till Blekinge. Det blir kvällssträck på änder i kalla, kalla vattnet. Men det brukar va bra jobb för hundarna som får det tufft. I morgon blir det A-prov i elitklassen i hård konkurens på ett ställe i nordöstra Skåne. Jag ska köra Flip så får vi se hur han sköter sig. Precisionen måste nog va perfekt för att hävda sig i den konkurensen.

Inga kommentarer: