torsdag 24 december 2015God Jul och Gott Nytt År!
 
önskar vi alla våra vänner


Krönika om Tid

Snart är ännu ett år till ända. Året har ju präglats av många frågor och problem kring alla som är på flykt undan krig och det elände som följer i dess spår. Man får ju hoppas att problemen kan lösas på plats i hemländerna, för så länge inte det sker lär flykten pågå. Framför allt tänker man på alla dessa barn som far illa. Vi måste alla hjälpas åt.

Härhemma har året som gått varit som vanligt med en hel del hundjobb, både med att döma hundar på prov eller arrangera sådana. Jag räknade till 21 hela dagar som gått åt detta året. Ska man t.ex. döma på Gotland tre dagar i följd, så går det åt fyra dagar med resa.

Jakten på egen mark kunde man kanske önskat mer av men tiden räcker liksom inte till. Hundjobben med apporteringar på gods eller herrgård kommer till det hela med ca 15 dagar.

Men till saken; Inte ska man klaga, det är ju förbaskat roligt och intressant att hålla på med detta. Det är ju meningen med livet liksom. Mitt intresse för kulturfrågor och hembygdsfrågor tar också en del tid, och det är också förbaskat roligt. Det är helt enkelt förbaskat roligt att vara pensionär och kunna lära sig nya saker.

Vädret så här års vid denna tid är ju inte sig vinterlikt precis, ca 9 grader C. Solen skiner ibland, det blåser lite också, men annars är det helt okej för att vara jul.

 
Bilden från ett prov på en fasanjakt i närheten av Bromölla, som jag dömde den 17 december. Fyra hundar prövades i kvalificeringsklass på ett A-prov. Här med de två ekipagen som blev godkända.
 En soluppgång i Valjeviken med knipor i vattnet.

 

Inga kommentarer: