torsdag 8 mars 2012

Sista rycket med snön...o.. kennelnamn


Sista snön för våren?

Idag föll det 3-4 cm snö. Vi får hoppas att detta är det sista, för nu vill vi ha värme o sol. Det är lovat så till nästa vecka. Jag var på jaktmarken i morse vid 8-tiden och skrämde bort gässen från bondens grödor.

Vi har av Ls fått skyddsjakt på grå- och vitkindade gäss. Några skjuts men de flesta skräms bort på diverse sätt. Apportkastaren är mycket effektiv att skrämma bort gässen med.
Skjut dummien mot/i flocken och skicka hunden så lyfter garanterat alla gässen. Ingen hund jagar flygande gäss utan dummien tycks va roligare.

13 år gamle Enso(SEJCH Searover Gary Cooper) tyckte det var en rejäl gåshanne som han fick plocka hem åt husse som satt i förhåll och fick ner ett antal.


Kennelnamn Tomsas

I början av december så fick vi vårt kennelnamn registrerat. Namnet är Tomsas och det härleds till en plats i Edenryd vid östersjökusten där våran jaktmark ingår.
Tomsabo är en liten småbåtshamn med stenkåsar samt en liten fin badplats. En riktig idyll faktiskt.

Registreringsavgiften för kennelnamnet betalar sig nästan på ett år. Plötsligt fick man 30% minskning på försäkringspremien på hundarna. Och dessa är som bekant dyra men nödvändiga.

1 kommentar:

Anonym sa...

Roligt med historia bakom kennelnamnet. Lycka till med uppfödningen. Thomas H