tisdag 13 mars 2012

Fotboll i Manchester


Tre legendarer står stayer framför arenan. George Best, Dennis Law och Bobby Charlton.

I fredags åkte jag med vår son Richard, Malin och deras tre barn till Manchester för att titta på riktigt bra fotboll. En häftig upplevelse. Manchesterområdet har ca 2,5 miljoner invånare och flera bra lag inom räckhåll. Man.City, Liverpool mfl.

En guidad tur inne på arenan var väl satsade pengar. Det kostade dryga hundralappen per person. Då får man se det mesta inombords och en guide som berättar om United och svarar på frågor. Ca 600 fast anställda arbetar i själva arenan för United, fast på matchdagar så finns det fler, ca 3000 personer.

Det fanns gott om saker att handla både i shopen i bottenvåningen av arenan. Allt från mössor, tröjor, skor, bollar, leksaker mm. Lokalen är stor som ett normalt varuhus hemma och det kryllade av köpsugna besökare. Ganska dyra grejor men några saker fick vi med oss hem ändå.

En lång tunnel finns i markplan som har namnet Munich tunnel(Munchen).En tunnel uppkallad efter de spelare och ledare som omkom vid flygplanskraschen 1958. Ett helt lag omkom.

Verkligen häftigt att uppleva atmosfären i bland alla dessa 76 000 åskådare. Vilket tryck när sånger sjöngs, trodde taket skulle ramla ner. Imponerades också av den goda ordning som råder.
Alla visiteras, ingen öl eller alkohol får tas med upp på åskådarplats. Inte en chans att ta med tillhygge,fyrverkerier mm. Gott om publikvärdar och poliser i sina stiliga hattar.
United mötte West Brom. med Jonas Olsson som tyvärr blev utvisad efter två gula. Manchester vann matchen med 2-0 efter mål av W Rooney.
Nästan 76 000 åskådare på arenan Old Trafford


Melvin o Olivia på Alex F plats


Så här ser omklädningsrummet ut

Inga kommentarer: