måndag 8 november 2010

Dags att sätta på


Örlidens Silver Boy från femtiotalet


Två möjligheter, bara att välja

Det har varit ett par intensiva veckor nu med jakt o jaktprov nästan varje dag. Undrar hur man hann med att jobba också tidigare.
I helgen som gick så dömde jag o Björn N tio elitklass ekipage på ett ställe längst söderut i Skåne.
Certifikatet gick till Lena Bratsberg-Karlsson som övertygade mest. Tre första pris ytterligare utdelades. Speciellt roligt för Annalena A från Älmhult med Skybar Attention som på sin första start kilade in sig i detta erfarna gäng.

Jambo får va med nu på jakterna och lära sig att sitta stilla, va tyst och vänja sig vid varmt vilt, både nyskjutet o skadat. Vi slipar på apporteringsarbetena. Det är viktigt med detaljerna. Dom ska sitta där till hundra procent. Han artar sig bra grabben. Inte färdig men en bit på väg.

Den svartvita bilden ovan, är ett foto på hur en cockerspaniel såg ut på femtiotalet. Silver Boy,uppfödd av välkända Lilian Öhrström, fanns hos jägare Erik Mårtensson på Årups gods i Bromölla. Tusentals kaniner stöttes av den här jycken. Hur det var med stadgan förtäljer dock inte storyn.

Jakteleven på den tiden som jag pratat med angående Silver Boy, nämnde vidare att det fanns en likadan brun tik i hundgården som var bättre.
Lite kvickare i buskarna, sa han och det är väl en god egenskap som någon.

Det hände lite mer så det gällde att hänga på med 16-kalibern som var vanligare då.
Han minns dock inte vad den jycken hette. Polka nånting..

Vintern närmar sig och det är dags att sätta på dubbdäcken, bl.a.

Inga kommentarer: