måndag 29 november 2010

Favoritseger i Retrievermästerskapet


Sören o domarna
Bild: A Hecktor


Sören Norén

Det var ingen större överraskning att Sören Norén med sin labbe SE J(A)CH Justlike Kronprins Frederik till slut stod som segrare i tvådagars provet som i helgen hölls i nordöstra Skåne på två olika platser.


Som överraskande två placerade sig värmlänningen Wolfgang "Bolly" Ronacher med sin labbe SE J(J)CH Moorman's T Oak. Bra jobbat Bolly!

Endast dessa två erhöll första pris och placerades alltså.
Övriga pristagare var:
2:apris Lena Westerman med SE J(j)CH Streamlights Fancy Cayo
3:epris (utan inbördes rangordning!) Karin Thunander och SE J(j)CH Streamlights Fancy Choice, Leif Bengtsson & SE J(j)CH Streamlights Danas Value och Mats Närling & SE J(j)CH Pumpans Autumn Gold.

Det var riktig Skånevinter med blåst o snö. Roligt att träffa på så många gamla bekanta på en gång. Snön o kylan hade ställt till det ordentligt. En del vatten som hållit kvar änder hade frusit och snön gjorde att fasanerna inte rörde sig speciellt mycket. Det var alltså lite svårjagat och jaktledaren o klapparna fick gno på ordentligt.

Intressant o lite ovanligt för flera av hundarna var det and- o gåsdrev som genomfördes på lördagmorgonen. Skyttar i snödräkt smög i förhåll och fick ner ca 15 gäss o några änder. Där försvann ett par av favoriterna. Själv var jag skytt under lördagen och kunde studera hundarnas arbeten på nära håll.

Domare var: Dr Ralph Klieber (A), Dr Heike Klieber (A), Mr Peter Burton (GB), Mr Miso Sipola (SF)


Mr Peter Burton

Jaktledaren hade för övrigt på morgonen vid samlingen, överraskande och inför alla hederligt på knä bett om sin älskade Sofias hand. Och ringar hade han köpt också karln En del fick nog lite vått i ögonvrån.
Grattis till det blivande bröllopsparet!

Nästa par ut får väl bli provledaren kanske.

Inga kommentarer: