lördag 11 juli 2015

Workingtester ett alternativ

 
 
Bild; Anette Björgell 

Häromdagen så hade vi anmält tre hundar till ett "Workingtest" som gick av stapeln nära Vomb i Sjöbotrakten. Av 100 möjliga poäng fick Jambo 87 p i ekl och placerades som tvåa.
Evas Tiger fick 75 poäng i ökl och min Jackson 81 poäng i ökl.
Ett trevligt arrangemang av SSRK södra och töserna som "höll i allt", Annika o Caroline. Fina prisbord från välvilliga sponsorer.

 
Detta är en kvarnsten som är 28 cm tjock och 150 cm i diameter. Den kommer att ingå som en del i ett minnesmärke för hur namnet Bromölla kom till.
Minnesmärket/platsen kommer att invigas på den plats där Bro-möllan en gång fanns. Datum, på kulturarvsdagen den 13 september.
Platsen, kvarnen, sågverk och boningshus är idag helt borta. Årännan för Skräbe å ändrades då Ivösjön med en grävd kanal sänktes med 180 cm. Året var 1874. Bro-möllan var en mycket gammal kvarn som omnämndes i skrift redan 1460. 

Högst upp på toppen i Hägghult
 
Resväskan
 

Sveriges största samling dragspel i mängder och alla slag!

Idag har vi varit med Ivetofta hembygdsförening på en guidad visning i Svarta Bergen i Hägghult. Här brytes fortfarande svart diabas, ett verkligen stenhårt material. Stenen användes i byggindustrin, monument, konstnärskap, gravstenar mm. I anslutning finns ett dragspel-klockor-porslinsmuseum som verkligen imponerade. (Stigs museum). Allt detta är väl värt ett besök. Hägghult ligger i trakten av Lönsboda i Ö Göinge.

Inga kommentarer: