tisdag 15 juli 2014

Workingtester och Mock Trial


Glada vinnare från ett mock trial i Hishult. Vinnaren Anders Stegerud längs till höger.

 
Jag o Janne Stihl dömde ett s.k. mock trial för ca 1 vecka sedan.
Ett mock trial, ett sätt att bedöma retrieverns förmåga att fungera under jaktliknande förhållanden, utan att vilt fälls. Man förflyttar sig framåt i terrängen på en linje med skyttar och hundförare.

Skott skjuts och dummis kastas som markering. Dessa ska sen hämtas eller så ska någon hämta en dold sådan som en dirigering. I vilken ordning bestämmer domaren. En ren tävling där en vinnare koras.

 
De tre främst placerade hundarna i Nkl workingtest i Dagstorp

 
Trakten kring Dagstorp är i alla fall inte platt som en pannkaka, som man brukar säga om Skåne.
 
Min Jackson placerade sig som nr fem med 90 poäng bland ca 50 startande, så det var rätt hyfsat. Evas Tiger fick 85 poäng och hon var nöjd med plats åtta samt att han blir stegvis bättre.Älgört

Häromdagen när jag var ute och cyklade en runda med hundarna, så doftade det så gott längs med cykelvägen. Sommaren är härligt skön med allt som sker med växter, djur och fåglar. Nu var det älgörten som växer i diken och där det är lite fuktigt som spred denna doft.

 
Den här lilla rackaren har etablerat sig i trädgården o riktigt rejält dessutom. Spansk skogssnigel eller mördarsnigel kallas den. Nu efter myckna regnandet som kom i förrgår(65 mm) så visar den sig överallt. Jag har säker hackat sönder 1000 men vad hjälper det. Får nog se efter vad som finns i affären.. Resterna av denna snigel fastnar på cykeldäcken, en riktig gegga blir av allt som bilarna mosat sönder.


Hembygdsföreningen hade förra söndagen en liten utställning med temat "så lekte vi förr". En del yngre fick sig nog en tankeställare. Här fanns träleksaker, ångmaskin, dockor, dockskåp, nallar, gamla plåtbilar mm. Sen bjöds det på kaffe o våfflor.


Inga kommentarer: