måndag 2 september 2013

1000- årig ek på Bosjökloster, jakt- o fiskemässan

 
Eva poserar framför eken med lite inhandlade behövliga varor. 
 
 
Visst ser den mäktig o pampig ut, eken. Den här besökte jag när jag gick i småskolan på 50-talet. Den såg väl lika dan ut då som nu.

 
Förra helgen var det den återkommande jakt- o fiskemässan på Bosjökloster. En kul o rolig grej som gräver djupt i pengabörsen. Men man träffar på många bekanta människor, trevligt att råkas. Och fint väder var det.

 

 
Fjärilsbusken som inhandlades i maj hos Hörnsjöns plantskola i Kyrkhult har tagit sig rejält och växer jättesnabbt i trädgårdslandet. Många blommor till fjärilars förtjusning.


Jakten på änder dragit igång också. Jakten på havet vid denna tiden är ju ganska behaglig. Varmt i vattnet för hundarna, men vassarna kan va täta o forcera fram i. Här ses styrman SG efter väl förrättat uppdrag på väg hemåt genom åfåran. Ringen i örat speglar sig i det begynnande kvällsljuset.


 
 
Evas Tiger (Like`ims Norton) som är 14 månader har röntgats och är helt fri med A-höfter och ua på armbågar. Det är ju alltid skönt med såna besked. Sen får vi se vad det blir av jycken. Eva jobbar med honom med grunderna. Inget man kan hoppa över eller kommer av sig själv.

Inga kommentarer: