måndag 12 augusti 2013

Lite om jaktproven och byavandring

 
Förra helgen avhölls ett stort arrangemang benämnt "Tollarspecialen". Detta gick av stapeln i närheten av Höör. Flera hundra hundar till olika aktiviteter. Massor av frivilliga entusiaster som ställde upp som funktionärer.
Jag dömde ekl på fredagen o nkl på lördagen. Ganska många 0-pris i nkl åtminstone. Ovan syns en deltagare under tolling momentet. (bilden tagen tidigare i våras).
 
I helgen ställde jag åter upp med Jackson på ett B-rov i Nkl. Och han gjorde precis som på ett prov i våras, lade ner sista anden från vattnet 1 meter framför mig. Där rök 1:an. Jag måste träna mer på avlämningar tydligen. Provet gick i närheten av Osby på jättefina marker i Ravnarp. Välorganiserat av Mia, Fia o Jonas. 
Bra bedömningar av vår danske domare, Jan Lorenzen.Kulturinslag
I veckan har det också varit en s.k. byavandring i Bromölla. Denna gång så gick man från Tiansgården genom grönområdet vid hyreshusen (Iföhusen), över Ågatan och därefter följde vi gamla årännan till Ågatan. Vidare upp längs Fjälkingegatan och Tiansvägen. Därefter åter till Tiansgården för utspisning av grillad korv, kaffe mm.

Under ett flertal stopp längs rundan berättade Willy G och Bengt N hur livet gestaltat sig genom åren. Arrangör var Ivetofta hembygdsförening. Ca 90 personer deltog.

Inga kommentarer: