måndag 3 september 2012

Jakterna i gång

Så har då jakterna startat för säsongen. Just nu så har Eva o jag bara varsin hund att slita på. Det blir ganska mycket jobb för hundarna vid ca 25 tillfällen med prov o allt. Det behövs två hundar vardera om man ska klara det.

Förrådet fylldes på ifjol med Jackson, som är ett år nu men inte klar att ta med ut på jakterna ännu. Han får följa med mig ut på lite duvjakter och en o annan kråka. Sen så kan han va med lite avsides på någon ankapport och vänja sig vid den miljön med lite mer folk, skott och andra hundar.

Häromdagen var han med i Edenryd och skickades att apportera en vingad duva på andra sidan stengärdet. På väg tillbaka så sprang han på en el-tråd som stötte emot huvudet. Ett vrål och så gick han inte nära den duvan mer. Synd på sin första duva, men vi får försöka igen. Det kan sitta i ett tag.

Jaktproven har börjat också. I går var jag i Lenhovda på ett dummyprov i Ekl med Jambo. Fin kritik förutom det fria söket, där det blev lite för mycket frågande och han sprang länge efter apporterna för att hitta och blev inte helt effektiv. Ett sökområde som var riktigt tilltaget med inslag av pors och ljung. Alla hundarna hade svårt att hitta i "kryddorna". Dirigeringarna, markeringarna och vattenjobben skötte han snyggt. Det räckte till ett 3: pris.

Gratulera gör vi till träningskompisen Micke Svensson som med Millie (Carmal´s Jackies Millie) på samma prov på lördagen fick sin tredje elitetta och blev jaktchampion. SEJ(J)CH
Inom kort så blir det tillökning i kennel Tomsas. Vi får hem en liten svarting från Likeíms kennel i Sösdala. Vi behåller en parningsvalp efter Jambo. Det ska bli spännande. På bilden syns en av valparna vid 6 veckors ålder.

Inga kommentarer: