söndag 29 augusti 2010

Premiär


Fjärilsamiral


Gossar o flickor i rad efter jakten

I veckan som gått har den första andjakten skett. Trevligt att träffa så många bekanta ansikten igen. Vattnet är varmt o skönt för hundarna och utblickarna över havet i det fina vädret är bedårande.
I bland blir väntan lite lång o då kan man passa på att insupa lite extra av av naturupplevelser som tex när en amiralsfjäril kom o satte sig framför oss.

Varje vår migrerar ett stort antal amiralsfjärilar från områden kring Medelhavet till bland annat Sverige. Där parar de sig och lägger gröna, ovala ägg på brännässlor.
Amiralen övervintrar som vuxen, men i Sverige misslyckas detta vanligen.

Ett besök på jaktmässan i Bosjökloster klarades också av igår. Massor med prylar i tälten och många bekanta ansikten. En riktig hagelskur "geggade" till det hela verkligen. Några kassar med lite nytt kjoltyg hade damen dock med sig hem.

1 kommentar:

Anonym sa...

Sannolikt hade jag tur men så var jag oxå på plats kl 0830 och var bland de första inne på mässområdet. När jag stängde bildörren för hemmarsch kom regnet. Ett par kompleteringsköp på TIBA i Höör till Smilla hans oxå med. Onsdag blir det apportträning (land och vatten) några timmar med kompisar. Mårten