torsdag 8 juli 2010

Marknadsdags


Vid Bockaholms springvatten


Langos, Evas favorit


Massor av folk o fint väder

Igår blev det en vända till närmaste staden Sölvesborg.
Killebom är Sölvesborgs stadsfestival som infaller första helgen i juli varje år.
Festivalen inleds varje år med en marknad som går av stapeln på onsdagen.

Namnet Killebom anknyter till den stadstull som fanns vid stadens infart, nuvarande Östra Storgatan vid före detta Lindholms cykelaffär, med en bom som hindrade infart till staden utan att tullavgift erlagts.
Stadstull var i Sverige en avgift som mellan år 1622 och 1810 erlades av den som förde in varor till försäljning i en stad.

På grund av stadens medeltida ursprung har man under en dag denna vecka en mindre medeltidsmarknad där alla knallar har tidsenliga kläder och säljer passande varor.
En sillmarknad ingår, liksom en loppmarknad och en krämarmarknad, vilken anknyter till stadens övriga kvarvarande marknadsdagar.

Mina egna inköp inskränkte sig till en ny jaktkeps och ett par billiga Reeboks dojor. Eva klippte till med två par (!)dojor och en dörrmatta. Och så förstås skulle hon även avspisa favoriten den ungerska maträtten langos.

På kvällen tog vi hundarna och åkte till jaktmarken vid Bockaholm och tränade lite vatten med hundarna. Stefan G var också med. Och tänk, så snälla korna och tjuren var. Inget sprinterlopp behövdes den här gången.

Inga kommentarer: