måndag 23 mars 2015

Årsmötestider

 
Mars månad är årsmötenas tid. Som medlem i flera föreningar, så är det faktiskt en hektisk tid. SSRK södra har haft sitt årsmöte och en del nya har kommit in i styrelsen, bl.a. ny ordförande och jaktprov sekreterare.
 
Jag är själv sekreterare i Bromölla jaktklubb, Ivetofta hembygdsförening, och i stiftelsen Tians Gård. Dessutom kassör i en politisk förening. Det kommunala uppdragen har jag avvecklat till ett minimum. Endast huvudman i lokala sparbanken sedan 1985.
 

Några kråkjakter har det blivit, dock tycker jag att sträcket inte kommit igång riktigt ännu. Det brukar va som bäst i april månad. Lokala jaktvårdskretsen har haft en kråkdag, där inlämnade kråka/kråkor belönades med en gratis runda på skjutbanan och en grillad med bröd. Kul att träffa gamla jaktkompisar. Jambo fick apportera några kråkor på morgonen.


Hittade en bild i arkivet på lite apportörer på Stensnäs. Bilden är nog ifrån september i fjol. Bladverket ser grönt i fint ut.


Den här svartvita bilden är från en prisutdelning på Ifö/Bromöllas årsmöte 1962. Träfiguren som jag fick som vinnare av skytteligan i pojklaget har jag kvar än i dag. Fin snidad gubbe i Ifö/Bromöllas svart/vit randiga dräkt. Den lille klene längst tv är jag. Prisutdelningen skedde i Tians Gård som var ungdomsgård vid den tiden.


Inga kommentarer: