söndag 10 augusti 2014

Kräftskiva och korade interna mästare

 
Den interna dusten om vilket team som klarade apporterna bäst har avgjorts. Vinnarna ses här omfamnad av viltmästaren Ove J.
Anna-Lena A o Marie S "spöade" alla pojkarna o deras hundar. Strongt gjort. Undertecknad, Peter F och Eva F hade anordnat ett annorlunda workingtest om 4 stationer med flera störningar och möjligheter att även för husse/matte att visa sig på styva linan.

 
Efter tävlingen bjöds till stort kräftkalas i båthuset. Ett 40 tal personer kalasade på de röda "godisarna". Innan workingtestet startade så utspisades vi också med ställets egen viltkorv. Så det var mätta o glada deltagare som återvände hem.


Solnedgången från stora båthuset öppna gavel var magisk
I veckan som gick så arrangerade Ivetofta hembygdsförening en s.k. byavandring. Denna gång var det den lilla byn Åby som besöktes. Mycket folk, uppåt ca 100 personer lyssnade intresserat vad Willy, Bengt, Bror B och Bror J hade att berätta om den gamla byn.
Varmt o fint väder o mycket folk

 
Från vänster Bror J, Bengt N, Willy G och "borgmästaren" i hatt, Bror Berg

 
Det berättades bl.om händelser som berörde skolan i Åby.
 
Gustafs skola i Åby som byggdes av greven på Årups gods 1852 var privat och avsedd för statarnas och tjänstefolket på godset. Mat serverades på andra våningen. Sveriges första halvinternat kanske? Skolan är idag välbevarad och är privatbostad.
 
 
 

Inga kommentarer: