måndag 23 december 2013

Slyngel- och sjöfågeljakter/ God Jul!

 
 
Det har varit några slyngeljakter nu i december. Lite kompensation från jaktvärdarna för allt slit med att plocka hem fågel, mest änder, fasaner och rapphöns. Nu ska säsongens slit med svårforcerade såtar slutligen krönas.

Glömt är svettiga tröjor, borttappade radioapparater, rispor i ansiktet mm. Glömt är också åthutningar som gives när någon inte håller sin plats i drevkedjan eller hojtar då det ska tyst och vice versa.
Fast för det mesta så får vi faktiskt beröm.

Som apportör så är det fantastiskt roligt att va med o jobba med hundarna, som får visa sig i praktiken om de håller måttet. Det gäller att hålla på stadgan, inga knallapporter även om du själv håller i bössa.På väg till nästa såt


I motsats till fjolårets säsong så har inte isarna lagt sig ännu. Vi har haft en mild grön vinter hittills. 7-8 gr varm och snart är det julafton. Bara att tacka och ta emot för en skåning.

Så gäller att passa på och jaga lite sjöfågel vid havet. Knipor, vigg  finns nu i mängder i havsvikarna. Ett par turer har gett lite utdelning.

Några tuppjakter till blir det i januari samt några rävklappjakter. Någon vill säkert ha lite hjälp med att reducera vildsvinen också. Också kråkorna förstås...


SJCH Örlidens Silverboy

Ägare Lilian Öhrström
Flitig apportör hos jägare Erik Mårtensson på Årups gods.
Bilden från tidigt femtiotal /Egon Jönssons fotoarkiv

EN GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR

önskar vi på Tomsas kennel.


En lussekatt?
 


Inga kommentarer: