tisdag 8 oktober 2013

Inte bara jakt.....

 

Söta barnbarnet Felicia har ett fantastiskt intresse för textil, design och mode. Felicia som siktar högt har en fin hemsida, där man kan läsa mer om hennes målsättningar. Bilder:Adam
http://delcha.se/
Mullvaderna som terroriserat gräsmattan i sommar har nu i princip plockats bort. Sedvanligt så är det sax fällan som är effektivast. Fyra st. har hittills fastnat. Under åren som gått så har man lärt sig hur de fångas.

För övrigt så blir nu jakt minst ett par dagar i veckan. Har varit o informerat lite om A-provs regler med flatteklubben på en liten jakt i Helsingborg. Dömde ett praktiskt prov med tre hundar till sina jaktchampionat häromdagen. Jätteduktiga hundar på en havsjakt på änder.


Johnny K från Olofström föreläser i Tiansgården om societetsdamen från Bromölla, Lilly Thiel.
Lilly Thiel som var dotter till författaren mm. Bengt Berg bodde under ett tiotal år i Bromölla på 60 talet.

Thielska Galleriet räknas som Sveriges förnämsta konstmuseum och är vackert beläget i en muromgärdad park ute på Blockhusudden på Djurgården i Stockholm.

Huset skapades för bank- och finansmannen Ernest Thiels storslagna konstsamling, ritades av Ferdinand Boberg och stod klart 1907. Museet Thielska Galleriet var konstmecenaten Ernest Thiels hem fram till 1924 och är i stort sett bevarat i sitt ursprungliga skick.

En märklig historia och ett märkligt människoöde som Johnny berättade om på hembygdsföreningens berättarkväll.

Lilly Thiel var en märklig människa, kanske säger hennes teckning en del..

Inga kommentarer: