söndag 9 juni 2013

Kyrr....

 
 
Kyrr...   kyrr.. . låter det hela tiden.  Idag var nog den dag, då de flesta av årets kull av starungar lämnade sina bon. Vi som bor på en skogstomt med blandskog har hela dagen haft träden fulla med starungar som skriker och vill ha mer mat. Och det finns det ju massor av på betesmarkerna strax bredvid. Det brukar hålla på några dagar, sen klarar de sig mer o mer själva.

 
Bild, Aarto Toivo 
I år häckar en stjärtmes i en av de större granarna som står invid garaget. Längst upp i det täta i toppen, så flyger den o matar sina ungar. Jag har försökt titta i kikaren efter boet, men inte lyckats upptäcka det. Hoppas inte skatorna gör det heller.


 
Den 6 juni är ju nationaldagen och den brukar firas av kommuner på olika sätt. I Bromölla så firas det på torget med lite olika aktiviteter. Eric Iversen från Wisex orkester brukar hålla i taktpinnen för det hela, då fotbollföreningen ansvarar för tillställningen. Många föreningar deltar med sina fanor. Varmt och skönt väder. Gratis dricka o kaffe, så man slapp törsta.

En ambassadör för kommunen utses årligen av kommunen. 2013 tilldelas priset Stefan Gabrielsson. Stefan som är skogsman till yrket och även jägare, tilldelades priset för sina insatser för skadade fåglar och vilt inom KFV. Katastrofhjälp- Fåglar-Vilt. Gratulerar gör vi förstås!

KFV: s verksamhetsområde är rehabilitering av fåglar och vilt, där allt arbete sker ideellt och KFV: s etikregel är ledstjärna.

Ifötorget i Bromölla den 6 juni

Inga kommentarer: