söndag 22 januari 2012

Den kom till slut...


Så kom snön till slut

Visserligen bara några centimeter, men ändå. Det kan vara till nytta för några rävjakter som planeras nu i februari. Det beräknas bli lite kallare också framöver, så det var väl inget annat att vänta. Skönt att vi slapp kyla o snö så här långt. Så tycker säkert de flesta skåningar.
Jag har nu också fått ordning på datorn efter ett mindre haveri o 750 kr fattigare.


Kanadagäss i tusental från Hammarsjön

I går var jag inbjuden till en kombijakt i Hammar. Mårten O skötte med sedvanlig pondus jaktledarskapet. Det gäller dock för deltagarna att placera sina fordon på betryggande avstånd från Mårtens Fordkombi.
Jambo apporterade en hare snabbt o elegant som nedlades av "vattenspecialisten" Ström.
Som vanligt så var "madadrevet" ett av de bästa. Tack för kaffet o korven!


Tockajakt i januari

Några tockajakter återstår också. I fredags gick jag med Jambo på ett sk A-prov i ekl med fasantupp i huvudsak. Vi var tolv hundar till start. Två danska vänner också. Fem hundar gick åt efter två drev och jag var kvar med fem A-apporter till det tredje drevet

Där blev en sk "runner"(löpare) hans fall. Jambo såg aldrig den och jag fick aldrig honom på det spåret. Fasanerna som föll lite längre bort distraherade lite väl mycket. Han blev väl tungstyrd och jag kallade in honom utan fågel. Så slutade den dagen. Vi var fyra hundar som gick åt i det drevet.

Tre hundar blev kvar till det fjärde drevet. Allt var klart till lunchen och inget första pris utdelades. Två 2:or och en 3:a blev resultatet.

Det presenterades bra med fågel och fint bedömningsunderlag för domarna.
Anders, Birgitta och Anita skötte det hela fint tycker jag. För egen del är det bara att komma igen till nästa säsong.

1 kommentar:

Anders Carlsson sa...

Hej Bosse.

Inte så mycket ute på nätet och läser men ikväll framför brasan gick jag in och tittade på din blogg. Jättefina bilder och trevlig läsning. Inte visste jag att du var en sån hejare på att ta kort.

Hälsningar
Anders Carlsson.