måndag 4 april 2011

Workingtester i helgen


Här jämför vi, Lena H och Håkan P


Vinnarna på mocktrial i Slättäng

I lördags var jag med på ett s.k mocktrial i Slättäng vid Kävlingetrakten. Segrade här gjorde Pär D med labbe tiken Zibbans April (längst till höger). Ett mocktrial skall så långt det är möjligt efterlikna en jakt.
Man går på en linje genom terrängen och skjuter skott samt kastar markeringar på olika avstånd. Vidare skickar man hundar på dolda apporter som lagts ut i förväg(dummies).

Oftast har man två ekipage framme i linjen till bedömning och nästa två går bakom beredda att stiga in i den nummerordning man fått vid lottningen. Resterande hundar går i samlad trupp bakom dessa.

Jag förde Flip eftersom Eva hade förhinder. Då det var hans tur så gick han snabbt ut till sin första apport, bytte till en som han tyckte såg bättre ut som låg en meter därifrån. Och så lyfte jag på kepsen och tackade för dagen.

Igår var vi båda på ett workingtest som SSRKsmå anordnade i Markarydstrakten. Med ordinarie matte i snöret så placerade sig Flip på en fin tredjeplats i Ekl med 84 poäng. Här deltog 17 hundar.

Rakethund Jumping Jack kallad Jambo fick 83 poäng i ökl och blev 4:a i den öppna klassen där 23 hundar deltog. Han sprang lite för långt på en kort dubbelmarkering i skogen och fick jobba lite för att hitta den.

En trevlig dag i vänners sällskap och arrangemanget sköttes fint med Ingela K vid spakarna.

Inga kommentarer: