tisdag 6 april 2010

Mocktrial i Örtofta


Eddie Nilsson med sin Find-It The Casey Lane (slutlig 2:a placerad)
Bilder: Annika Hecktor o Håkan Persson


Pristagare och domarteamet i Ödåkra

I går gick ett mocktrial av stapeln i trakten av Ödåkra i södra Skåne. 18 deltagare fanns med till start från början. Fyra av dessa gick till s.k run-off. Här placerade sig Eddie N från Halmstad som tvåa, Eva F med Flip(Brindlebay Bonus) som trea, Lars Landgren med sin Asta som fyra och slutligen Ann Kristin Nilsson med Roekull Ilva som femma. Många trodde att dessa var de toppplacerade.

Domarna hade faktiskt innan sluttävlan utsett den bäste hunden för dagen bland de startande. Avjavas Double-Star en golden, ägd/förd av Ingrid Gummesson var helt obelastad med enbart (A) apporter. Här valde vi domare att inte matcha honom mot dom övriga i ett sk run-off.
En del närvarande undrade säkert varför den här goldenhanen hade "åkt ut", så slutet blev en överraskning för många. Rättvist blev det nog ialla fall till slut.
Guns Choice (= skyttarnas pris): Meadowlark Dipper, labrador, Anna-Lena Wendt

Vi som dömde var Isac Träffe, Mirjam Axnér, Sofia Bremer och undertecknad.
Steward var Marie Strauss som höll god ordning på publik o hundar. Håkan P assisterade henne rutinerat. Föredömligt arrangemang av Annika Hecktor o Caroline Olsson, SSRK södra. Vädret var dessutom hyggligt.
Bosse

Inga kommentarer: