torsdag 26 februari 2009

John Andersson, Valje NöjeI går var jag på ett möte där Nöjeskungen John Andersson från Valje Nöje var inbjuden att berätta lite historia om detta populära dansställe. Undertecknad har dansat och druckit många "gökar" här och träffat flickor också för den delen.
John som innehaft stället sedan 1961 berättade med stor inlevelse om flera artister och orkestrar. Exempel på svenska artister, Jerry Wiliams, Lill Babs, Laila Westersund, Little Gerhard, Hep Stars och de flesta kända orkesterar som Lasse Stefanz och Vikingarna tex.
Åven många utländska artister som gästat Valje tex. Bill Haley och mina egna favoriter Brian Poole & The Tremeloes som härjade på The Beatles tid.
John som fått flera kulturpris är i dag 73 år coh driver stället vidare i mindre skala. Hur det blir i framtiden med byggnader o verksamhet vill han inte sia om.
Tack John för en minnesvärd afton i fd Valje skola!
Bullarna var supergoda och hade bakats av undertecknad med visst bistånd av hustrun som jag för övrigt träffade 1968 på ett annat dansställe, Hanöhus.
Ett känt engelskt fotbollsproffs och landslagsspelaren Frank Worthington spelade i Mjällby i början på 80-talet. Han tillfågades vid ett tillfälle vilken klubb han gillade bäst, eftersom han representerat så många. Frank svarade då blixtsnabbt Hanöhus Night Club där han hade viss framgång hos flickorna.
Frank is a jolly good fellow sjöng vi i publiken. Jag minns det väl.
Bosse

Inga kommentarer: