torsdag 27 juni 2013

Workingtest i Dagstorp


I tisdags kväll var det ett Workingtest för retriever i Nybörjarklass (Nkl). Ca 60 hundar prövades under några timmar vid fem stationer av tillsatta domare. Arrangör SSRK-södra avd.
Jag hade anmält Jackson (Hedgehog´s Thrill) och han skötte sig fint och fick 91 poäng vilket blev en plats nr 7 av 60. Hans syster Hedgehog`s Cashmir blev delad tvåa. Vinnaren fick full pott, dvs 100 p.

Igår var det så dags för öppen- och elitklassen. Samma plats o tid och med ca 20 hundar i varje klass. Jambo skötte sig hyfsat bra i ekl. och fick fyra 18 poängare på fyra av stationerna. På tredje stationen fick jag blåsa ett par gånger för mycket och fick 10 p. Sammanlagt 82 p och ingen placering bland de fyra främsta.

Grattis till Anna Lena A som med sin labbetik Scilla vann Ekl på fina 94 p. Grattis även till Hanna S som vann Ökl.

Som vanligt ett fint arrangemang och ett fint prisbord hade fixats av Annika H och Caroline O. Tack till alla funktionärer också.

"Aulakwasse"

"Aulakwassen" är en s.k. Blekingeka som användes förr i tiden på Listerlandet vid fiske i havet. 
Denna och mycket annat om fiske, fiskemetoder, båtar, motorer, redskap, boende, fotoutställning mm kan ses på Hälleviks Fiskemuseum. Rekommenderar verkligen ett besök där. Öppet sommartid från kl.1100.
 
Passa på och handla lite fisk, rökat eller färsk sådan i den fina affären i hamnen. Eller varför inte ta en tur till Hanö. Färjan går från Nogesund.
 

 

söndag 9 juni 2013

Kyrr....

 
 
Kyrr...   kyrr.. . låter det hela tiden.  Idag var nog den dag, då de flesta av årets kull av starungar lämnade sina bon. Vi som bor på en skogstomt med blandskog har hela dagen haft träden fulla med starungar som skriker och vill ha mer mat. Och det finns det ju massor av på betesmarkerna strax bredvid. Det brukar hålla på några dagar, sen klarar de sig mer o mer själva.

 
Bild, Aarto Toivo 
I år häckar en stjärtmes i en av de större granarna som står invid garaget. Längst upp i det täta i toppen, så flyger den o matar sina ungar. Jag har försökt titta i kikaren efter boet, men inte lyckats upptäcka det. Hoppas inte skatorna gör det heller.


 
Den 6 juni är ju nationaldagen och den brukar firas av kommuner på olika sätt. I Bromölla så firas det på torget med lite olika aktiviteter. Eric Iversen från Wisex orkester brukar hålla i taktpinnen för det hela, då fotbollföreningen ansvarar för tillställningen. Många föreningar deltar med sina fanor. Varmt och skönt väder. Gratis dricka o kaffe, så man slapp törsta.

En ambassadör för kommunen utses årligen av kommunen. 2013 tilldelas priset Stefan Gabrielsson. Stefan som är skogsman till yrket och även jägare, tilldelades priset för sina insatser för skadade fåglar och vilt inom KFV. Katastrofhjälp- Fåglar-Vilt. Gratulerar gör vi förstås!

KFV: s verksamhetsområde är rehabilitering av fåglar och vilt, där allt arbete sker ideellt och KFV: s etikregel är ledstjärna.

Ifötorget i Bromölla den 6 juni