måndag 31 december 2012

Sjöfågeljakt i havet

 
Den senaste tidens milda väder har gjort att isen i Valjeviken smält o blåst sönder och då passade det bra att jaga sjöfågel med hjälp av vettar. Det är en av mina favoritjakterna faktiskt. Det går fort när dom kommer, så det är bra framförhållning som gäller.
Det small lite på andra platser också, så det var bra rörelse på fågeln.
 
Det har blivit ett par kompensationsjakter så Benellin har används flitigt. Det var bra jakter och hjälparna var nöjda. Eva tog med Jackson på den senaste jakten och han fick apportera ett tiotal änder. Bra grundtränad som han är så skötte han detta till belåtenhet.

tisdag 25 december 2012


God Jul och ett Gott Nytt År tillönskas alla våra vänner!

måndag 17 december 2012

Vintertider


Snön och kylan kom snabbt när den väl drabbade oss. Vinterdäcken åkte på med en rasande fart. Såg den här reklamskylten vid en mindre verkstad. Fritt fram att tolka ...


Sjöfågeljakten efter knipa o vigg frös inne och isen på havet har lagt sig långt ut. Kanske går den upp igen. Jakten är ju tillåten januari ut.

Det har tillfälligt blivit mildare så snön tunnas ut speciellt i havsbandet. Bra så man slipper pulsa i 35 cm djup snö. Snödjupet varierar väldigt mycket på det korta avståndet mellan havsbandet och vid foten av Ryssberget där vi bor.

En del fasanjakter återstår nu i december, kanske ett par i januari också. Det har blivit mycket av det i höst.
Jag har även dömt en del hundar på praktiskt jaktprov. Det är ju inte alla som klarar av pressen med många skott och fågel som faller. En del har för dålig stadga; knallar, är inte tysta och slutar att lyssna på sin förare. Det praktiska jaktprovet är ju ett nålsöga som hunden ska igenom för sitt jaktchampionat. Kraven ska finnas absolut, tycker jag.

Sen får vi väl försöka få till ett par rävdrev också. Lite varmare bara så ska kråkorna få sitt också.