tisdag 17 april 2012

Tollingprov


Backsippor

Trots en kylig vår så går det framåt mot varmare tider. Såg faktiskt några ladusvalor som flög och fångade insekter på Bullshejan vid Stensnäs. En hel del backsippor har trängt fram ur marken här hemma vid.
I helgen som gick så har jag dömt retriever nkl och tollare nkl o ökl på söndagen. Platsen var Bullshejan i Blekinge. Resultaten kommer väl in på södras hemsida snart.


Tolling bakom gömslet


Vattenapport på and

tisdag 10 april 2012

Workingtest i Håkanryd


Janne Stihls hund Damson, har stil över gärdet
Bild;Anders Carlsson


Därborta ligger apporten.
Mirjam på station 4 visar segraren i elitklassen Janne Stihl.
Bild;Anders Carlsson

I helgen som gick så höll vi i SSRKs workingtest här i Håkanryd. 43 hundar var anmälda till start. Vädret var lite ruggigt men uppehåll från regn. I nybörjarklassen så kammade Johan Heidermar från Karlskrona full pott med sin stilige labbe, dvs 100 poäng på de fem stationerna. Birthe Löfqvist från Vallåkra vann öppna klassen och Janne Stihl från Sösdala segrade i elitklassen på fina 92 poäng. Resultaten finns i sin helhet på SSRK södras hemsida. Fler fina bilder av Carlsson finns också här.

Så var då Påsken över för denna gång!

fredag 6 april 2012

Kurs för 12:e året i följd


Jens Palmkvist är "hemmastadd" numera.

Förra helgen så anordnades i SSRK södras regi en kurs för retrieverekipage. En på lördagen och en på söndagen. Dessa var fulltecknade tidigt. För tolvte året i följd så har vi sett till att "Jenskursen" genomförs på våren. Vi är väldigt glada att Jens vill upprätthålla denna tradition för SSRKs medlemmar. Vi ställde mark till förfogande här hemma. Nöjda deltagare verkligen.

Annandag påsk så har vi på samma marker ett lite större arrangemang, nämligen ett s.k. workingtest för retrievers. 43 deltagare från Skåne o angränsande län finns i startlistan. Hoppas vädret blir hyfsat. Kamph stugan är hyrd, så det går att värma sig lite. Parkerar gör vi på deras grusplan.


Vi lyssnar noga


Hög ljud handling eller hård i mun? GLAD PÅSK till alla våra vänner!