onsdag 26 oktober 2011

Hösten en högtid




Solnedgång i Pukaviksbukten (bilderna tagna under ett kvällssträck)


Anders bjöd in till jakt och fick snabbt ihop ett kompetent grisgäng för att reducera något i stammen, som börjat bli väl närgångna och bökar intill husen.


Efter några timmar så blev det tre grisar färre i det området. Ytterligar en sex-sju st slank ur som de brukar. Listiga rackare som de är.


Agneta kom med nybakade bullar och kaffe som smakade utsökt efter korven. Härligt att träffas igen.


I samband med att jag deltog med Jambo på jaktprovet i Halmstad passade vi på att hälsa på en valp efter Flip och Fräsch & Sund Tee For Find-it(Tee). En jättemysig och välkroppad hane. Ska bli kul att följa den framöver. Den är i goda händer hos matte Ingrid o husse Olle.

måndag 17 oktober 2011

Jaktprov Ivösjön


I går hölls jaktprovet i elitklass för retriever. Provet benämns Ivösjön, fast i ärlighetens namn så har det dom sista sju-åtta åren hållits på egna jaktmarker vid östersjökusten i Edenryd. Jag passade på att ta en bild då jag var lite tidig på morgonen. Vyerna var fina i gryningen och massor av gåskackel. Lovar gott.


Här lämnar Micke S Millie av medan partnern Birgitta L redan påbörjat sin vattendirigering.


"Ut-rätt så-framåt-apporten"
En verklig "grand old man" som med sina 80 år fortfarande är i farten och både dömer och för hund i denna aktningsvärda ålder. Vem är det då? Gråbo-Janne förstås!


I lördags var vi hos Kerstin på Järabacken och hälsade på några av Jambos avkommor. På plats fanns även Virge J med några av Jambos valpar med Zsa-Zsa.

tisdag 4 oktober 2011

Höstjakten


Redo för kvällssträcket


Tid för jordgubbe nu?
I trädgården finns nu färdiga jordgubbar. Vädret är ju fantastiskt fint med 22 gr i fredags. Inte undra på att det blir lite konstigheter. Men det är väl ljuset som styr allra mest.


Jacksson första bad
Vid Tomsabo gjorde Jackson sin badpremiär i fredags.