onsdag 22 december 2010

torsdag 16 december 2010

A-prov på klassisk mark


Vinnaren Anders Carlsson och tvåan Helle Glostrup från Danmark
Bild:Mirjam Axnér

I går genomförde SSRK södra ett A-prov i elitklass i Nordöstra Skåne. Startfältet bestod av högt kvalificerade deltagare och kampen stod hård om vinnarplatserna. Än en gång så så visade det sig att stadigheten inför fallande vilt gäckade flera deltagare. En efter en försvann ekipagen och till sista drevet fanns fyra hundar kvar.

Anders med sin stora rutin och en duktig "Trolle" vann klart till slut och fick certet. Helle Glostrup med sin Sehill High Wind Tophi kämpade länge o väl och fick också sitt första pris. Grattis till championaten!
Anders får nu under ett år även förvalta det fina vandringspriset /Trolle Wachtmeister pokalen. Passar väl en hund som kallas Trolle!

En 2:a till Janne Wiberg samt varsin 3:a till Mattias H Hammarstedt och Ingela Karlsson. Resten "nollade" pga ostadga.

Undertecknad var provledare med assistans av PA Norling. Dömde gjorde Keld Jörgensen och Lars Mertz från Dk.

Det flöt på bra under dagen och lilla julbordet smakade utsökt.

Stort tack till markvärden, jaktledaren, klappare och övriga hundförare.

fredag 10 december 2010

Prov för championat


Marinas labbetik klarade sig bra.

Igår var o dömde en labbetik på ett praktiskt jaktprov. För att bli SJCH behöver hunden bl.a visa att det fungerar väl under en hel dags jakt. Några diskvalificerande fel är inte tillåtet såsom knallar, piper, dålig viltfinnarförmåga eller dålig viltbehandling.

Kraven ska vara stora tycker jag innan man släpper igenom en hund. En jaktchampion ska ju va bra jakthund o fungera klanderfritt under en hel dags praktisk jakt.

I går provade vi en hund på ett ställe i Skåne och Marina L tik, Searover Kits Dot, skötte sig bra och blev godkänd.
Ca 45 apporter räckte med råge och jag tror att tiken sov gott på vägen hem till Småland.

måndag 6 december 2010

"Det bidde inte nåt"


Träskåre för sjöfågeljakt o is så långt ögat kan se


Fastfrysta båtar vid Bockaholm

Vintern slog till på bara några dagar och de sista andjakterna fick ställas in. På egna jaktmarken på Bockaholm vid havet, så frös hela Valjeviken i Östersjön och därmed gick sjöfågeljakten åt pipan.

Det skulle ja va en del av sysselsättningen nu i december var det tänkt. Det är bara att gilla läget och ta sig an snöskottningen istället. Bor man på landet så kan det bli en del sånt extra.

Det är åtminstone fin spårsnö, så det gär att inventera vad som finns i markerna. Jag var bjuden på en jakt igår och då sköts bl.a två rävar. Bra att hålla efter såna predatorer.