söndag 25 juli 2010

Trästaden


Båthamnen i Hjo

I veckan som gick så var vi iväg några dagar för besök hos bekanta i Västergötlad. Alla fyra hundarna fick följa med på trippen. Tur att det finns Ac i bilarna numera.
Vi var bl.a och besökte den gamla trästaden Hjo. Här finns gamla träbyggnader som bevarats i sitt ursprung på ett beundransvärt sätt. Hjo fanns som stad redan på 1400-talet och var landskapets hamnstad mot Vättern.

Jambo har i veckan blivit ögonlyst av veterinär Eva Gustavsson som numera finns i Ljungby. Det var inga problem där.
Vi har också fått svar från Frankrike på det CNM test som vi tog på Flip, och han är testad fri från anlaget (clear): Han finns nu på den sk vita listan.

Jambo är därmed också fri från anlag då hans moder Moormans Look Alike (Caddie) är testad fri. CNM är en mycket allvarlig muskelsjukdom som kan finnas hos labradorer.

lördag 17 juli 2010

Blixt o dunder och workingtest


Eva o "Flip" i par med A Josefsson flattetik. Annika H övervakar det hela.


Det svalkar gott vid havet

I veckan som gått så har det varit riktigt varmt. Hundarna har fått svalka sig på morgonen eller på kvällen. Klart att man passar på och göra några övningar med lite dummies.

Idag så har vi varit på SSRK:s workingtest i Karlskrona som N Brännström och hans stab fixat till. Ca 50 hundar i tre klasser, nkl, ökl och ekl. Tack Niklas, Smulan och alla övriga funktionärer. Utan engagerade duktiga medlemmar så blir det inget.

På väg dit var det ett jäkla väder, det blixtrade och åskade i ett. För att inte tala om allt regn. Det gick att köra högst 50-60 km på stora vägen med bilen.

För min egen del så fixade Jambo o jag visserligen till ett första pris i ökl med summan 76 poäng av hundra möjliga. Men han strulade lite med ett par markeringar och då faller du genom lätt. Alltså ingen placering bland de tre främsta den här gången.

Eva o Flip (Brindlebay Bonus) fick hela 94 poäng i ekl och var klart bäst på dessa poäng. En framgång hon behövde efter all träning hon lägger ner.

torsdag 8 juli 2010

Marknadsdags


Vid Bockaholms springvatten


Langos, Evas favorit


Massor av folk o fint väder

Igår blev det en vända till närmaste staden Sölvesborg.
Killebom är Sölvesborgs stadsfestival som infaller första helgen i juli varje år.
Festivalen inleds varje år med en marknad som går av stapeln på onsdagen.

Namnet Killebom anknyter till den stadstull som fanns vid stadens infart, nuvarande Östra Storgatan vid före detta Lindholms cykelaffär, med en bom som hindrade infart till staden utan att tullavgift erlagts.
Stadstull var i Sverige en avgift som mellan år 1622 och 1810 erlades av den som förde in varor till försäljning i en stad.

På grund av stadens medeltida ursprung har man under en dag denna vecka en mindre medeltidsmarknad där alla knallar har tidsenliga kläder och säljer passande varor.
En sillmarknad ingår, liksom en loppmarknad och en krämarmarknad, vilken anknyter till stadens övriga kvarvarande marknadsdagar.

Mina egna inköp inskränkte sig till en ny jaktkeps och ett par billiga Reeboks dojor. Eva klippte till med två par (!)dojor och en dörrmatta. Och så förstås skulle hon även avspisa favoriten den ungerska maträtten langos.

På kvällen tog vi hundarna och åkte till jaktmarken vid Bockaholm och tränade lite vatten med hundarna. Stefan G var också med. Och tänk, så snälla korna och tjuren var. Inget sprinterlopp behövdes den här gången.