fredag 25 juni 2010

Trevlig midsommar



Trevlig midsommar önskar vi alla våra vänner, såväl tvåbenta som fyrbenta!

måndag 21 juni 2010

Unghundsmästerskapet för retriever


Spännande inför vilka 10 som ska gå till final


Avslappnat o fint, Lena o co

Igår var vi en vända till Björnö slott som ligger strax norr om Kalmar. Smålandsavdelningen inom SSRK arrangerade här årets unghundsmästerskapet för retriever. Och det gjorde dom på ett suveränt sätt.
Mycket välorganiserat, duktiga funktionärer, fin yttre miljö och snabb resultatservice som även gick att följa på webben för vem som helst.

Bra stämning bland deltagarna, fint väder och många duktiga hundar förstås. Hela 118 hundar ställde upp till start på de fem olika stationerna och bäst lyckades labbetiken Andvikens Sound Of Silence, ägare Annika Ahlbaum från Grödinge.

Ekipaget segrade på samma (112)poäng som en annan labbetik, Sea-Croft Ferret som ägs av Helena Lindström från Vänge. Duktiga tjejer o bara att gratulera till fina prestationer.

lördag 19 juni 2010

Sista rycket


"Hovslagare Ohlsson"

Mårten och jag tog "en fight" med de kvarvarande näbbgäddorna vid Edenrydskusten. Vädret var lugnt o fint och fisket var också bra. Tolv stycken lyckades vi få i båten.
Gode vännen Mårten brukar bjuda på jakt vid Hammarsjön. En mycket trevlig mark med lite klövvilt, främst rådjur samt gäss och änder.

måndag 14 juni 2010

Kennelträff i Garpenberg


Sören också, jag tappade hörselpluggen. /Sören Norèn


På linje på hygge bland stock o sten


Mannen med eldröret / Lasse Hedman

I helgen har vi varit på kennelträff i Dalarna, närmare bestämt i Garpenberg. Kennlarna Moorman`s, Justlike och Find-it hade ordnat en gemensam träff för sina valpköpare. Vi var totalt ca 25 personer med främst yngre hundar som instruerades av Lasse Hedman, Sören Noren, Kicki Pilenås och Bolly (Wolfgang Ronacher).
Samlingen var på fredagkvällen och det slank då ner en o annan pilsner.
På lördagen regnade som tusan men humöret var på topp, så vad gjorde det att man blev lite blöt i nacken.

På söndagen blev det soligt o fint. Vi var lite oroliga för mygg o knott, men dom lyste med sin frånvaro. Annars fanns lite olika preparat att ta till i gamebagen.
Trevliga människor o duktiga hundar gjorde träffen till en fin och givande samvaro.

Lasse med co hade lagt upp bra övningar med inrikting på främst basträning, noggrannhet och se till att ledarskapet finns. Mycket markeringsträning blev det och då på större skogshyggen. På såna hyggen så har åtminstone inte vi tränat så ofta.

Stort tack till vår uppfödare Anette Edqvist, kennel Find-it och inte minst alla ni övriga som fixat med allt det andra. Maten var helt suverän på lördagkvällen. Den sköljdes ner med ytterligare några pilsner och lite av det gulbruna som visst kommer från Scotland, vad det nu hette för någonting.

söndag 6 juni 2010

En riktig fighter!


Storfiskarna!


Bra grejor!

Nu är det lite stiltje med jakten, förutom den med mössen förstås som snart har utrotats i garaget.
Då blir det tid att ägna sig åt annat, lite fiske tex. Jag har fiskat en del sill i innerhamnen i Sölvesborg. Den gick till ordentligt för fjorton dagar sedan, så det blev en del i spannen.

Jag åkte därför till fiskeshopen i Mörrum för att köpa lite silltackel.
Att jag gick därifrån med ett nytt spö och en Ambassadeurrulle är en annan "femma". Lite dyrt,visst men har alltid velat ha en riktig fiskerulle. Bra grejor är det faktiskt.

Idag har vi fiskat näbbgädda eller horngädda som den också kallas. Det blev riktigt bra fiske med ett tjugotal gäddor. Dom är svåra att fånga och vi hade minst dubbelt så många napp. Näbbgäddan är svårkrokad på grund av de hårda "näbbarna"

Näbbgäddan är en ganska god matfisk. Den har många och gröna ben, som beror på ett ofarligt färgämne som kallas vivianit.
Svenskt sportfiskerekord lyder på 1,5 kilo. Den fångades på ett tobydrag i Ellösfjorden 23-05-1981.