onsdag 31 december 2008

Gott Nytt År till alla våra vänner!

bild:bakgrunder .com

Sista jakten 2008


Årets sista jakt är överstökad. Jag o min kompis Marth skaffade oss positioner vid havsbandet. Det jagades friskt runt om och vi hade hoppats på att det skulle spilla lite mer på oss då. Dock inte, men en gås fick vi. Bra det också för allmogejägare. Briggs knep gåsen snyggt.
Bosse

torsdag 25 december 2008

Finns det några snälla barn.......

Så var det dags för ännu en julafton. Barnbarnen var naturligtvis spända på vad alla paketen kunde innehålla för kul grejor.
Tomten, en riktig sådan, knackade plötsligt på dörren och överraskade oss alla.
Vi vill samtidigt passa på att önska alla våra vänner en God Jul och ett Gott Nytt År.
Kanske hinner vi också med några jakter till innan champagnen inmundigas.
Bosse

lördag 13 december 2008

Lucia jakt i Hammar

I dag har jag jagat i trakten av Hammarsjön, inbjuden av Mårten O. Efter ett mindre fasandrev bar det iväg till lite blötare terräng. Flera rådjur höll till i vassarna. Min gamle basset griffon "Sigge" tyckte det var skitkul i dag och drev fram en bock till Johan och en kidde till undertecknad. Ett par fasantuppar och en gås blev det också, så det blev ett gott resultat. Verkligen en trevlig jaktdag.
Bosse

tisdag 9 december 2008

Nu är dom nära, vildsvinen alltså

Nu är vildsvinen riktigt nära vårat hus. (huset i bakgrunden). I morse när jag var ute med hundarna så luktade det "svin" faktiskt. Tydligen är det gott om rötter av kvickrot och maskros som de gillar att äta samt en del mask förstås. Vi har haft vildsvinen här i 5-6 år nu och dom blir fler o fler samt djärvare har vi märkt. Dom både hörs och syns numera oftare.
Jag har inte jakträtten precis här utanför våran fastighet, men en litet stycke härifrån.
Det är väl dags för en "raid" för snart har vi väl dom inne på tomten.
Bosse

söndag 7 december 2008

Jakt på sjöfågel

I går var både Eva o jag på sk. slyngeljakt på ett gods i närheten. En trevlig dag med gott kamratskap, god mat och en del bra apporter för hundarna.
I dag har vi testat sjöfågel vid kusten. De riktiga dragen med fågel sker inte förrän det blir kallare och sjöarna fryser uppåt landet. En o annan fågel och nån gråkappa fick vi dock med oss hem. Vädret var fantastiskt fint och naturupplevelsen med tusentals gäss som lyfter o drar upp mot fälten för att söka föda är fantastisk. Nästan alla gässen flyger över Sölvesborg och ut till den sk "Vesan". Undrar vad Marth har på kornet? (bilden)
Bosse

tisdag 2 december 2008

Flip på jakt

I dag har vi jagat fasaner mest hela dagen. Samtidigt så passade vi på att prova Flip i kvalificeringsklassen för A-prov. Efter ca 25 apporter så meddelade domaren Anders Carlsson på em att han var godkänd. Det finns en del att fila på fortsättningsvis. Det märktes att han var ovan vid den här typen av jakt och även vid mig som förare. Normalt för Eva sin egen hund, men vi fick passa på då det blev en plats ledig för prov. Skyttet var utmärkt och säkerhetmässigt mycket bra. Lite regn på morgonen men därefter har det varit uppehåll. Ärtsoppan med mycke fläsk o fläskkorv samt den traditionella punschen smakade utsökt.
Bilden tagen efter en apport på en fasanhöna i Skräbeå.
Bosse